SNICKERS
Spód:
- 100 g mąki kokosowej
- 100 g mleka ryżowego
- 50 g masła orzechowego
Składniki zagnieść razem. Wyłożyć na blaszkę, mocno docisnąć. Włożyć na chwile do zamrażarki.
Krem:
- 100 g daktyli
- 15 masła orzechowego
- 50 g orzechów
Polewa:
- 30 g gorzkiej czekolady
- 10 g oleju kokosowego
Daktyle zalać wrzątkiem. Poczekać aż zmiękną. Wylać wodę, dodac masło orzechowe i zblendować wszystko na gładką masę.
Wyłożyć krem na kruchy spód, posypać orzechami. Włożyć do zamrażarki.
Przygotować polewe - czekolade i olej rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać pokrojone wcześniej batoniki.
Makro jednego kawałka (z 16) : 91 kcal, B-2,5g T-4,4g W-10g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)